25 de novembre 2015

25 de Novembre: targeta roja al masclisme!

En un dia com hui, malauradament hem de recordar totes aquelles dones assassinades per culpa de la violència masclista, provocada per una mentalitat retrògrada que encara perviu hui dia, en ple segle XXI.
Si parlem d'aquest tipus de violència al món del futbol, ens vénen al cap diverses notícies sobre insults i marginacions a jugadores, àrbitres o jutgesses de línia pel fet de ser dona, quan són persones que simplement volen guanyar-se la vida amb l'esport que més s'estimen.
No debades, Vero Boquete, capitana de la selecció espanyola al Mundial femení disputat al Canadà durant el passat estiu afirmà: «aquest Mundial el juguem per nosaltres i per un canvi social». Aquesta frase deixa veure que la situació que viuen les dones futbolistes (professionals o no) necessita un canvi.

El mateix Joseph Blatter, qui ha estat president de la FIFA durant 17 anys, va fer unes fastigoses declaracions on es pot veure clarament que per a ell, el vessant esportiu queda totalment relegat.
Declaració de Joseph Blatter sobre el futbol femení (Imatge: www.noemtoquiselsovaris.blogspot.com)


Quan es tracta de futbol femení, cada triomf, cada objectiu assolit, té un valor enorme. Un exemple el trobem en el fet que un dels videojocs més populars arreu del món, el FIFA, en la seua versió de 2016 haja inclòs les seleccions nacionals femenines. Aquesta notícia va ser molt ben rebuda entre diferents col·lectius que dia rere dia lluiten per a eliminar aquesta xacra de la nostra societat.
Portada del joc FIFA 16 als EUA, on Alex Morgan apareix al costat de Leo Messi (Imatge: CBS Sports)

Cal destacar l'augment de la presència del futbol femení als diversos mitjans de comunicació esportius i a les campanyes publicitàries de marques i patrocinadors coneguts arreu del món.
Als estadis, ja no és tan estrany veure un gran nombre de dones que animen el seu equip i molts clubs duen a terme activitats o es pronuncien públicament contra la violència masclista. Aquest és el camí a seguir!
El Tarraco FC contra la violència masclista (Imatge: @FCTarraco)

Fem fora la violència masclista dels estadis i dels carrers!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada