11 de novembre 2015

ESKAPULATS, supporters de la Vila de Gràcia

Logo del grup (Imatge: Twitter @eskapulats)

Eskapulats és la història d'una colla d'aficionats del CE Europa que decideixen constituir-se com a grup de suport.
El desembre de 2013 naix aquest grup que anima al club de la Vila de Gràcia format per gent vinculada al teixit associatiu del barri. Tot i que al començament era un grup de vora una vintena de persones les que solien anar habitualment al Nou Sardenya sota la pancarta d'Eskapulats, hui dia els podem xifrar en un trentena durant la temporada regular. Aquesta quantitat canvia en algunes ocasions com ara el derbi amb el Sant Andreu que va aplegar un centenar de persones a la zona «eskapulada» o els play-off, quan vora 150 aficionats animaren l'equip europeista.
Capítol a banda mereix la Copa Catalunya conquerida aquest 2015. Als quarts de final, al partit contra el Barça B es donaren cita 150 seguidors al fons sud. Mentre que a les semifinals, davant el Sabadell, un centenar de persones donava suport a l'equip gracienc. La festa grossa es va produir a la gran final contra el Girona, més de 300 persones van gaudir de la victòria per 2-1 que donava la quarta Copa Catalunya a l'Europa, títol que aconseguí per última volta l'any 1998.
L'equip celebra la victòria a la final de la Copa Catalunya 2015, al fons, una gran pancarta d'Eskapulats. (Imatge: www.facebook.com/eskapulats).

Aquesta penya que té la seua seu a La Barraqueta - Ateneu Independentista de la Vila de Gràcias'autodefineix com a antifeixista i independentista, no debades és habitual veure estelades (en algunes ocasions gegants fins i tot) o banderes basques o del Sankt Pauli alemany entre la seua gent. També es pronuncien davant d'injústicies com ara els desnonaments, el genocidi que significà el 12 d'octubre o el masclisme, de fet, un dels objectius és seguir regularment l'equip femení, que juga al grup 3 de la Segona Divisió.
Sovint despleguen pancartes ja siga en favor dels treballadors de Movistar que feren vaga en l'anomenada «revolta de les escales» o en solidaritat amb els Bukaneros del Rayo Vallecano.
Se situen en la línia against modern football, ja que consideren el futbol modern "un element de distracció massiu de les classes populars" i lluiten per la construcció d'un grada rebel. Fugen de l'etiqueta "ultra", consideren que a l'estadi no només s'ha d'animar l'equip i que cal fer-hi visibles les diferents lluites a què s'enfronten cada dia els habitants de la Vila de Gràcia. Aquest punt el tenen molt clar ja que els seus integrants formen part de diversos moviments socials arrelats al barri. 
Pancarta contra la celebració del 12 d'octubre. (Imatge: www.facebook.com/eskapulats)

Fora de l'estadi han fet diverses trobades amb els jugadors i els tècnics del club, en què impera el bon rotllo. 


Escut del CE Europa (www.ceeuropa.cat)


El Club Esportiu Europa, creat l'any 1907, actualment milita al grup Vé de la Tercera Divisió.

Informació cedida per un membre del grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada