23 de desembre 2015

El Boxing Day i la jornada nadalenca

Cada 26 de desembre, la Premier League celebra el Boxing DayNo és un dia de partit com qualsevol altre. L'endemà del dia de Nadal es juga aquesta jornada tan especial sobretot per als més xicotets de la casa. Es troben en període de vacances i es converteixen en els principals protagonistes d'aquesta jornada amb origen incert. És tracta d'una tradició molt arrelada al futbol anglés per a la qual s'ha intentat donar diverses explicacions però com el seu nom indica, totes relacionades amb el fet de portar objectes dins de caixes.

A la Lliga BBVA, en un intent fals i erroni d'importar-hi aquest dia, s'ha col·locat una jornada entre el 30 i el 31 de desembre. Aquest fet ha provocat una situació insòlita ja que el partit entre el Rayo Vallecano i l'Atlético de Madrid l'havien previst ni més ni menys que per al mateix 31-D. Recordem que aquest dia a Vallecas se celebra una de les curses de Sant Silvestre més multitudinàries a nivell mundial que cada any aplega milers de persones i el partit s'ha de jugar al Municipal de Vallecas, fet que hauria comportat un caos a la circulació (humana i de vehicles) i a l'organització (tant del partit com de la cursa). Després de tota la polèmica creada, el partit s'ha canviat al 30-D.
Pancarta dels Bukaneros com a protesta pels horaris imposats (Imatge: Bukaneros.org)
A la nostra terra, ja fa temps que per aquestes dates ens regalen un amistós nadalenc les mal anomenades "seleccions autonòmiques". Sobretot la catalana i la basca, ja que d'altres fa anys que s'excusen en una suposada manca de recursos econòmics per tal de censurar al màxim les expressions reivindicatives que es produeixen en aquests partits.
És el cas del partit entre Catalunya i l'Euskal Selekzioa (enguany previst per al 27-D i canviat al 26 per la jornada de Lliga que explicàvem anteriorment), el qual se celebra en un gran ambient lúdic, festiu i ple de reivindicacions nacionals, d'ací la germanor entre ambdues seleccions i aficions.
Cartell de promoció del partit del 26 de desembre (Imatge: Federació Catalana de Futbol)
Com sempre, els aficionats i aficionades són els més perjudicats per aquests canvis capritxosos per part de Tebas i companyia. Després dels partits els divendres i els dilluns, canvis d'horaris i televisions cada temporada o el format de la Copa que perjudica als equips més xicotets (el format anterior era més just), ara fan campanya per a promocionar una jornada en què molts dels partits quedaran eclipsats per les preparacions de la nit de Cap d'Any.
Pancarta dels Bukaneros al fons on se situen normalment al Municipal de Vallecas (Imatge: Bukaneros.org)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada