09 de desembre 2015

Quan a Elx se celebraren festivals de cinema de futbol...

L'any 2007 se celebrà a Elx (el Baix Vinalopó) el 1r Festival de Cinema Futboler, un festival amb voluntat de continuïtat, tot i que en van ser quatre les edicions a què va arribar el conegut com a "Cinebol".
Cartell de la 3a edició del "Cinebol"
Durant aquestes quatre edicions, celebrades al Casal Jaume I d'Elx, es projectaren pel·lícules com ara Football Factory, Evasión o Victoria o El Hincha. I després calia fer-ne la votació, per a la qual cosa s'implantà un sistema molt curiós en què l'opció més valorada era "il·licitana" i la que menys... "herculana" -no cal dir la rivalitat existent entre uns i altres-.
La pel·lícula millor valorada pels assistents rebia el premi Boria, exdavanter de l'Elx. També conegut per ser el pare de Saúl Ñíguez (Atlético de Madrid), Jony Ñíguez (Río Ave FC de Portugal) i d'Aarón Ñíguez (Sporting de Braga, i també exjugador de l'Elx CF).
Però no tot va ser veure pel·lícules i fer-se "la picaeta". A la segona edició (2008) es va fer un debat sobre si amb els diners públics emprats per l'Ajuntament d'Elx per a construir el Centre de Cultura Contemporània l'Escorxador, s'hauria pogut reconstruir l'estadi d'Altabix, feu de l'Elx CF abans del trasllat al Martínez Valero, on hui dia juga els seus partits l'equip franjaverd.
Cartell de la 2a edició del "Cinebol"

La penya Elx Supporters fou l'organitzadora d'aquesta mena d'Offside Festival o La Lucarne a la il·licitana.
Logo de la penya Elx Supporters (Imatge: Federació de penyes de l'Elx CF)
Després d'aquestes edicions, sempre celebrades durant els últims dies de desembre, no s'ha tornat a fer-ne cap.
Informació proporcionada per un membre de l'organització del festival.
Nota: malgrat els esforços de molta gent, ha estat impossible trobar el cartell de la 1a edició. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada