20 de gener 2016

La vaga d'animació dels Bukaneros

De la mateixa manera que la gent obrera fa vaga per a reclamar els seus drets a la faena, els grups d'animació han de fer accions similars per a ser respectats i no tractats com a delinqüents pel fet de donar suport a un equip de futbol.
Així ho han fet els Bukaneros del Rayo Vallecano, el grup que pobla la graderia de l'únic fons amb seients de l'estadi de Vallecas.
Després de veure reduïts els seus drets, per exemple, amb controls totalment excessius a les portes de l'estadi, la requisa del material d'animació (pancartes, banderes o bombos) o fins i tot la prohibició de l'entrada a l'estadi a gent amb símbols del grup, el col·lectiu va optar per deixar d'animar durant els partits. Prendre aquesta decisió va ser molt dura i dolorosa, però calia fer visible que no es podia continuar pel mateix camí, que el futbol negoci és la tomba del futbol i que el pilar d'un equip és la seua afició.
Cartell de protesta de Bukaneros (Imatge: Facebook Bukaneros)
No s'explica que amb la situació esportiva del primer equip (després de l'última jornada se situa a l'antepenúltim lloc de la classificació), i els problemes econòmics que afecten el futbol base, el femení i el personal que treballa al club, la directiva centre la seua atenció cap a les Amèriques amb la creació del Rayo Oklahoma City (ciutat que ja comptava amb un equip de futbol o soccer).
Els Bukaneros, en actiu com a grup des de 1992, han adoptat com a òrgan d'expressió el seu quadern de bitàcora (a la web i a les xarxes socials) per a explicar l'evolució dels fets, els problemes de cada jornada i el sentiment i les ganes de poder tornar com abans millor a animar l'equip de la franja roja. D'aquesta manera tenim informació puntual de qualsevol novetat. 
Dos dels comunicats del quadern de bitàcora (Imatge: Bukaneros.org)

Però no acaba ací la cosa. Durant la vaga, el col·lectiu s'ha hagut de sobreposar a la mort de dos dels seus integrants. Mentre es concentraven a la porta de l'estadi en homenatge a l'Álvaro, mort a causa d'un accident de trànsit, dels un dels presents fou multat.
Anteriorment ja havien patit la detenció de l'Alfon, el jove condemnat a quatre anys de presó per una suposada tinença d'explosius durant les accions de la vaga general del 14-N. Milers de persones han mostrat la seua solidaritat amb l'activista vallecà.
Imatge de l'homenatge a l'Álvaro (Bukaneros.org)
Manifestació multitudinària per a demanar la llibertat de l'Alfon (Imatge: Kaos en la red)
Esperem tenir prompte notícies que anuncien la solució del problema i que la situació pren un rumb positiu. 
#BukanerosResiste

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada