30 de març 2016

Fanàtiks ATB, animació illenca

Per a parlar de Fanàtiks ATB primerament cal parlar de Revolta Blanc-i-blava, penya que es creà l'any 2007 i que a causa de la repressió patida l'any 2011 va romandre inactiva. La temporada següent, els membres del grup continuaren anant a l'estadi però no s'agrupaven sota cap pancarta ni cap sigla. Però l'any 2013, després del canvi de propietaris del club illenc i també de l'estadi, es decideix donar un impuls nou a la grada amb l'objectiu de crear un focus d'animació i atraure com més gent jove millor, així naix Fanàtiks ATB. Els antics membres de Revolta Blanc-i-blava s'hi integren.
Fanàtiks també compta amb una secció d'exiliats formada per integrants de la penya que viuen fora perquè estudien o treballen a Barcelona i no poden viatjar a Son Malferit cada diumenge, tot i que a l'estiu s'uneixen al grup. El gruix de la colla resideix a Palma i han fet un parell de desplaçaments a Cornellà i al Mini Estadi (feu del Barça B).
Fanàtiks ATB a Cornellà (Imatge: Facebook Fanàtiks ATB)
L'assignatura pendent d'aquesta de la penya és la faena fora del camp. Encara que si continua la crescuda del grup a bon ritme no serà gaire complicat. Ara és prioritari assentar bé la base de l'estructuració interna. Es defineixen com a antiracistes i mai no obliden que l'Atlètic Balears ha estat considerat el club obrer de la ciutat, front al Mallorca tradicionalment lligat a la burgesia.
Pancarta en favor dels refugiats al costat d'una bandera del grup (Imatge: Facebook Fanàtiks ATB)
Malgrat el rumor que es va escampar que deia que eren antics membres de Tramuntana Reds (penya d'ideologia d'esquerra que donava suport al RCD Mallorca), Fanàtiks ATB mai ha tingut res a veure amb aquest grup. La política que duen a terme de no parlar a través de fòrums d'internet ha fet que no ho desmentisquen públicament.
Cada quinze dies es deixen la gola al fons de Son Malferit, l'estadi on juga l'Atlètic Balears.
Des de l'any 2010, any de l'ascens, l'equip juga al grup III de la 2a Divisió B. Després de l'última jornada, l'equip baleàric se situa a la novena posició de la taula, a 8 punts de la quarta posició que donaria l'opció de disputar el play-off.
Rebuda als jugadors als afores de l'estadi Son Malferit (Imatge: Facebook Fanàtiks ATB)
A més a més hi ha la disputa de la final de la Copa Federación contra el Rayo Majadahonda el 7 d'abril (anada) i el 14 la tornada a Son Malferit. Han arribat a la final després d'haver derrotat equips com ara l'Elx Il·licità (filial de l'Elx CF), qui lluita per disputar el play-off d'ascens a 2a B, o el Lorca Deportiva, actual líder del grup XIII de la Tercera Divisió. Seria la primera vegada que guanyarien aquest títol.

Informació proporcionada per membres de Fanàtiks ATB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada