16 de març 2016

Huracán Valencia i Torrellano Athletic, camins oposats

Fa unes quantes setmanes sentíem la notícia de la desaparició d'Huracán Valencia, de la 2a B, a causa dels impagaments. Hem llegit en més d'una ocasió la situació que vivien els jugadors, els quals tenien nòmines pendent de cobrar, el vestidor estava en condicions lamentables fins al punt de traure un ratolí de dins i en acabar l'entrenament no es podien dutxar amb aigua calenta. El personal que treballava al club també tenia nòmines endarrerides i el fet de no abonar als àrbitres la seua quantitat corresponent de manera reiterada va provocar que la RFEF decretara l'expulsió de l'equip establert a Torrent de la categoria de bronze del futbol espanyol. Alguns dels jugadors han anat a parar a d'altres clubs, tant de la mateixa categoria com de la Liga Adelante.
Els jugadors d'Huracán Valencia durant el transcurs d'un partit (Imatge: Wanderers)
Però darrere d'aquesta situació hi ha la d'un altre club, el Torrellano Athletic. El club es veia sobrepassat pels deutes i com a solució es va optar per la venda de la plaça que ocupava a la 2a B, la qual va comprar Huracán.
Així, aquesta pedania il·licitana es quedava sense equip de futbol sènior. Hi restaven les categories inferiors (el juvenil també va desaparéixer amb la venda).
Fou ací quan un grup de persones de la localitat decidiren posar-se mans a l'obra i crear un nou club de futbol.
El mateix 2011 el president del club, Ángel Valero (exjugador i exdirectiu de l'anterior Torrellano CF), va recórrer a un seguit de xavals que ell mateix ja havia entrenat anteriorment per a compondre un nou equip i retornar el futbol al poble.
Durant el primer any es va poder competir amb el nom de l'anterior club, però l'any següent es canvià per la denominació actual de Torrellano Athletic CF. També es va canviar el disseny de l'escut però els colors tradicionals s'hi mantenen. D'aquesta manera l'any 2012, vora una trentena d'anys després de la creació de l'anterior club, l'equip passava a ser el Torrellano Athletic CF.
Escut del Torrellano Athletic CF (Imatge: Twitter Torrellano Athletic)
Després de l'ascens a 1a regional l'any passat, el club lluita per mantenir la categoria. Els propers partits contra alguns dels rivals directes dictaran sentència per a la permanència en el grup VIII de la 1a regional valenciana.
De la mateixa manera que d'altres equips, el club també organitza rifes i venda de loteria de Nadal per a aconseguir ingressos, tot i que no gaire elevats. No és nou que en aquesta època de dificultat econòmica es fa difícil trobar patrocinadors i a això cal afegir que no rep cap subvenció.
El club juga els seus partits al camp municipal, però fins fa poc de temps havia de pagar per utilitzar les instal·lacions per a entrenar, les quals, a sobre no tenen el manteniment adequat ja que a causa de les retallades cada volta hi ha menys personal municipal disponible.
Tot i que l'afluència al camp no és molt elevada, sobretot des que es van implantar els nous horaris de la 1a Divisió (amb partits a tothora), el club continua endavant amb la voluntat d'arribar el més lluny possible.

Informació proporcionada pel president del Torrellano Athletic CF.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada