13 d’abril 2016

Necessitem vacunes contra el virus FIFA!

Iker Casillas posava el crit al cel respecte de les dates dels compromisos internacionals. El porter reconeixia que no era la millor data per a disputar aquest tipus de partits preparatoris perquè els jugadors estaven més centrats en els objectius dels seus respectius clubs que no en les seleccions nacionals. Molts dels jugadors que s'enfronten en aquests partits internacionals només tornar amb els seus equips han de canviar el xip perquè es juguen les respectives lligues, les finals de copa o la classificació per a participar de les competicions europees la temporada vinent.
El virus està tan estés que ja no cal ni escriure'l entre cometes. (Imatge: www.fundeu.es)
D'entre les denominades «jornada FIFA», una d'elles té lloc poc després d'haver començat la temporada, quan els jugadors a penes tenen rodatge i pràcticament acaben d'eixir de la pretemporada. En tan poc de temps els jugadors encara no estan al 100% de forma física i el seleccionador tampoc no es pot fer una idea de qui està en millors condicions ni, sobretot, saber com estarà a final de temporada per a formar part de la convocatòria per a un Mundial o qualsevol competició d'aquesta rellevància.
Sabem que les seleccions han de disputar partits internacionals durant la temporada, sobretot els classificatoris (ja siga per al Mundial, Eurocopa, Copa Amèrica, etc.), però hi ha jornades de caràcter amistós que són innecessàries sobretot pel contratemps que ocasionen als seus clubs. A més, es dóna el cas que, durant algunes d'aquestes jornades, hi ha equips que disputen durs partits de classificació mentre que d'altres tenen còmodes amistosos contra combinats de països on el futbol no és precisament el primer esport. Això també és una manera d'alterar la competició ja que certs jugadors arriben més cansats i fatigats que d'altres.
El diari Sport va crear un equip amb tots els lesionats durant una de les jornades FIFA. (Imatge: www.sport.es)
A més a més, tot i que no té tanta visibilitat, també es veuen afectats equips de 2a Divisió, els quals poden estar jugant-se l'ascens (o no descendir) i han de cedir als seus jugadors en aquests moments tan compromesos de la temporada.

S'ha d'acordar una altra manera de classificar-se per a les diferents competicions sense alterar les competicions domèstiques i així es trobaria la solució a un problema que sempre afecta d'una manera o d'una altra ja que es produeixen lesions dels jugadors, es perd temps per a preparar el proper partit de lliga i, en moltes ocasions, els jugadors han de fer viatges a l'altra part del món per a passar 90 minuts a la banqueta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada