11 de maig 2016

4 premisses que defineixen un club popular

Camiseta amb missatge contra el futbol modern creada pel FC Tarraco. (Imatge: Diari digital Tarragona 21)

(Traducció de l'original de Wanderers - El fútbol del pueblo)

A la II Trobada de Futbol Popular celebrada a Múrcia el passat estiu, es va arribar a un acord entre tots els participants: respondre a l'interrogant de quines són les premisses que cal complir un club de futbol popular. Després de les diverses aportacions, els representants van arribar a uns punts mínims d'harmonia que defineixen la distinció que dota a una entitat esportiva de caràcter popular. L'acord implica que les característiques que tots els clubs populars han d'acreditar són:

1.Ha d'aspirar a la participació a una competició ideal. Cal cuidar el planter i els valors tradicionals que han engrandit el futbol i evitar-ne uns altres que perverteixen els valors de l'esport i els acosten a un futbol mercantilitzat. 

2.Criteris d'interacció social: col·laboració amb col·lectius susceptibles de marginació pertanyents a la comunitat que envolta el club (discapacitats/des, LGTB, nouvinguts/des, veïns i veïnes en risc d'exclusió social, etc.), organitzacions civils, administracions i aficionats/des. Aquesta promoció realitzada en activitats lúdico-recreatives i socioculturals haurà de respondre sempre a una formació en valors.

3. Ha de ser gestionat amb una diligència informada d'un lleial administrador social i aquest tindrà el suport d'una gestió econòmica auditada, tributada, transparent i d'accés lliure.

4. La comunicació ha de ser veraç, sense influències i fàcil d'entendre per tota l'afició i els mitjans de comunicació. Les iniciatives seran difoses amb la màxima eficàcia i claredat a tots els nivells.

Aquest quatre punts són la conseqüència de la presència de representants de diversos clubs populars:
CD Palencia, Unión Ceares, FC Tarraco, Atlético Club de Socios, Xerez Deportivo, UD Ourense, Unionistas de Salamanca, SD Logroñes i Unión Deportiva Sociocultural Bahía de Cádiz.A més d'organismes de representació d'aficionats de tot l'Estat espanyol (FASFE).

Article original dels companys de Wanderers - El fútbol del pueblo
Imatge: Twitter Wanderers


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada