25 de maig 2016

Nou club d'accionariat popular! CF Aliança Internacionalista Popular

Escut del CF Aliança Internacionalista Popular (Imatge: Blog CFAIP)

A Futboleries celebrem la creació d'un altre club d'accionariat popular! El CF Aliança Internacionalista Popular! El segon club d'aquestes característiques creat a Catalunya (després del FC Tarraco), procedent de la comarca del Maresme, prendrà part de la 4a divisió catalana. 

Copiem directament del seu blog les premisses per les quals s'ha creat aquest club així com el significat del seu nom i l'escut:

Quin és el nostre projecte i de quines inquietuds sorgeix? El nostre Club sorgeix pels següents motius, els quals entenem que són necessitats absolutes:
1. Que la canalla tingui la opció de gaudir i divertir-se amb l’esport independentment de la seva condició social. Són del tot abusives les tarifes aplicades als infants i joves per practicar futbol base, uns preus que oscil·len entre els 310 i els 435 euros, més uns 120 d’equipament, una mitjana total de 490 euros per temporada, un preu totalment inassumible per a les famílies de la classe treballadora.
2. Dotar al jovent d’un espai sa on poder divertir-se i al mateix temps contribuir a un projecte col·lectiu.
3. Treballar per fomentar la col·laboració entre membres de la nostra comunitat, creant consciència i que aquesta sigui aplicada a un projecte comú.
4. Desmercantilitzar els Clubs i retornar-los als aficionats.
5. Crear espais oberts on les persones no siguin discriminades per raons racials, de genere, socials o econòmiques.
6. Capacitar a les justes lluites socials d’un altaveu per tal de fer arribar el seu missatge a un major nombre de persones i que aquestes puguin contribuir-hi.
Sobre quin territori s’edificarà? El Club el conformen persones de diverses localitats del Maresme i per tant aquest serà el nostre territori principal d’actuació, sense excloure en un futur que sigui ampliat per tal d’arribar a més gent.
El nom: Club de Futbol Aliança Internacionalista Popular. Està inspirat en un Club d’aficionats ja existent els quals disputen partits amistosos i de costellada, així com algun torneig internacional durant els estius, aquest Club és l’anomenat C.F. Alianza Africana fundat l’any 1996 en motiu del torneig “CATAFRI CUP” que enfrontava a pagesos catalans i treballadors del camp africans, en un principi tots els jugadors eren provinents del país de Gàmbia, però durant els seus gairebé 20 anys de vida aquest equip ja compta amb integrants de fins a 16 països diferents entreAfrica, Amèrica i Europa i disputa diferents torneigs amateurs de caire internacional, el C.F. Alianza Africana és un projecte integrador basat en els valors de la unitat, el respecte i la diversitat tant a l’esport com a la vida social, per aquest motiu i donada la seva participació en aquest projecte comú l’assemblea general decideix dotar al nou Club amb el nom adaptat de Club de Futbol Aliança Internacionalista Popular.
L’escut és la representació visual del Club i per tant ha d’anar d’acord amb els valors que l’acompanyen. Roig color de la lluita de la classe treballadora i el groc (daurat) color del blat recordant els orígens del treball al camp del C.F. Alianza Africana. Amb la següent composició: Sobre un fons groc (daurat) amb forma de cercle envoltat per una circumferència grana amb la inscripció CLUB DE FUTBOL ALIANÇA INTERNACIONALISTA POPULAR i dos martells creuats a cada extrem, sobre el fons daurat dos martells símbol de la classe treballadora amb un estel roig representant la llibertat coronant-los, al centre una pilota de futbol antiga per tal de recordar els inicis populars de l’esport envoltada d’una corona de llaurer símbol de victòria, a la part superior del cercle interior la paraula Accionariat i a la inferior Popular així com a ambdues bandes els nombres 20 i 16 (2016) data de la fundació del Club.
Ací pengem també el cartell de les presentacions del club, les quals tindran lloc els propers 10 i 11 de juny a dues poblacions de la comarca del Maresme.
Cartell de presentació del club (Imatge: Blog CFAIP)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada