23 de juliol 2016

La SCD Benaluense guanya la 71a Copa San Pedro

L'equip celebra la victòria a la gespa de l'estadi (Imatge: Facebook Copa San Pedro)

La SCD Benaluense-Silem SL es va proclamar guanyadora de la 71a edició de la Copa San Pedro d'Alacant. L'equip del barri alacantí de Benalua va véncer per 2 gols a 0 al campió de la fase provincial, l'Enyeca 07 de Villena. La final, es va disputar anit a l'estadi d'atletisme Monte Tossal - Joaquín Villar.

Aquesta copa, el torneig amateur entre més de dos equips més antic de l'Estat, es juga en dues fases. D'una banda hi ha el grup de la capital, compost per equips de la ciutat d'Alacant i, d'una altra banda, el grup provincial, amb equips de tota la província. Després, els guanyadors dels seus respectius grups s'enfronten en la final. Una final que fins a l'any 1948 es disputava el dia 29 de juny, festivitat de Sant Pere i fet que dóna nom a aquesta competició estiuenca.

La primera edició, celebrada l'any 1941, la va guanyar un dels equips del grup de la capital, l'Arenas de San Blas, mentre que la passada temporada se la va emportar l'equip de la Universitat d'Alacant, enguany eliminat a les semifinals.
Cal destacar que la major golejada es va produir a la final de l'any 1943 en què el Betis Florida va guanyar per 9 gols a 0 al Villena CF.
El capità de la SCD Benaluense alça el trofeu de campió de la 71a Copa San Pedro (Imatge: Facebook Copa San Pedro)


Bibliografia consultada:
Aldeguer Jover, Francisco (1996), La Copa San Pedro, Alacant, Vidal Leuka, 211 ps.
Bibliografia relacionada: 
Aldeguer Jover, Francisco (2006), La Copa San Pedro II (1997-2005), Alacant, San Gabriel, 77 ps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada