11 de setembre 2016

Partit de presentació de la refundada UD Aspense

Dissabte, 10 de setembre de 2016. 18 hores. Camp annex de Las Fuentes, Asp.
20 anys després, els nous equips de la UD Aspense i del CFP Orihuela Deportiva van jugar un partit "pendent" des de l'any 1996.
Lluny queda aquell mes de maig de 1996, en què s'havia de disputar el partit de Preferent entre aquests dos equips. Però els problemes econòmics ho van impedir. L'Orihuela Deportiva no va comparéixer a Asp, fet que atorgà automàticament els 3 punts al conjunt local.
La directiva oriolana va dimitir i el comité de competició territorial va expulsar l'equip de la competició amb l'objectiu de no generar més depeses, com ara el desplaçament dels àrbitres.
Cartell que anunciava el partit entre la UD Aspense i el CFP Orihuela Deportiva (Imatge: Facebook UD Aspense)
Ambient espectacular a l'annex de Las Fuentes al I Trofeo de Fútbol Popular Villa de Aspe, partit que ha servit de presentació de la refundada UD Aspense davant el seu públic i que s'ha convertit en tota una festa del futbol popular. El CFP Orihuela Deportiva ha mobilitzat gran part de la seua afició i s'han fet notar a la grada. També un bon grapat de gent de l'Aspense era present al camp en una vesprada històrica
Les diverses pancartes, banderes i bufandes han donat colorit a una grada que no ha parat d'animar en cap moment. Molts càntics reivindicatius contra el futbol negoci en suport d'un futbol propietat dels socis i sòcies. Molta germanor entre les dues aficions i també amb altres equips del futbol popular, ja que es podien veure bufandes del degà Ciudad de Murcia o del Ceares (lloc on es va celebrar la III Trobada de Futbol Popular).
Gran ambient a la grada (Imatge: Facebook UD Aspense)
Durant els prolegòmens del partit, hem gaudit d'un concert del grup de Monòver Ozono.
Abans de començar el joc, s'ha guardat un minut de silenci en memòria de José Antonio Botella Gabaldón, conegut com "El Huertas".
Al descans, els jugadors de l'antiga UD Aspense han rebut un homenatge al cercle central de terreny de joc.

Una volta ha començat a rodar la pilota, després d'uns primers minuts d'igualtat (llevat d'un còrner de l'Orihuela que quasi acaba en gol olímpic) ha arribat el gol oriolà marcat en pròpia porta per un dels jugadors locals després d'un xut d'Álvaro.
Després del gol el Deportiva prenia el control de la pilota i l'Aspense creava ocasions a pilota parada.
Posteriorment s'ha igualat la possessió, sense ocasions clares de perill excepte una falta executada per l'Orihuela Deportiva.
Formacions inicials dels dos equips (Imatge: Facebook UD Aspense)
Al minut 5 de la segona part ha arribat el gol de la UD Aspense, Josete ha estat l'encarregat d'empatar el xoc. En general, durant la segona meitat s'han produït moltes interrupcions. Als minuts centrals els locals han creat més acostaments a la porteria oriolana i al 26' Josete de nou amb un bon xut, posava el 2-1 al marcador. Després d'aquest gol l'Aspense ha tingut uns minuts de creació d'ocasions, entre d'altres una falta molt perillosa. Al poc, el domini s'ha igualat, amb ocasions per als dos, i així s'ha arribat al final del partit.
D'aquesta manera, la UD Aspense ha guanyat el I Trofeo de Fútbol Popular Villa de Aspe i Josete, autor dels dos gols locals, ha estat nomenat MVP del partit.
Foto de germanor entre els jugadors dels dos equips després del partit (Imatge: Facebook UD Aspense)