08 de febrer 2017

L'afició ha de tenir l'última paraula. Els casos de Zozulya i Mounier

El cas de Roman Zozulya ha obtingut molt de ressò als mitjans de comunicació. En molts casos amb l’afany de criminalitzar, una volta més, els Bukaneros. Tant el nombrós grup que pobla el fons de l’estadi vallecà com la resta de penyes de l’equip de la franja s’oposen al fitxatge del jugador ucraïnés per les seues repetides mostres de racisme i feixisme a les xarxes socials. Una actitud que no casa amb els valors tolerants imperants al barri madrileny.
Pancarta exhibida pels Bukaneros (Imatge: Twitter Bukaneros)
Tant els Bukaneros com l’afició que s’ha posicionat en contra del fitxatge simplement han mostrat el seu rebuig a un futbolista que ha eixit als mitjans de comunicació més voltes per motius extraesportius (negatius) que pels seus gols.

Evidentment la direcció esportiva ha de mirar per tenir el millor equip possible al terreny de joc dins de les seues possibilitats econòmiques, però hi ha casos on s’ha de prioritzar l’actitud del jugador i en aquest cas, la directiva de Martín Presa ha tornat a actuar (per enèsima volta) d’esquena a l’afició rayista.

No fa molt, a la Ligue 1 francesa es va produir un cas semblant. En aquest cas, el jugador Anthony Mounier aprofitava el mercat d’hivern per a deixar el calcio italià i fitxar per l’AS Saint-Etienne. Però el seu passat a l’Olympique de Lyon juntament amb algunes "perles" soltades pel jugador ha provocat nombroses mostres de rebuig per part dels seguidors stéphanois.
Pancarta contra Anthony Mounier (Imatge: Twitter En vert et contre tous)

Això és només una mostra de la força de l’afició, el gran motor d’un club. És molt trist que sovint les directives obliden que el cor d’un club és la seua gent. Els aficionats i les aficionades que omplen les graderies i que es desplacen els quilòmetres que faça falta per a veure jugar el seu equip.

I és que, com molt bé mostra aquest tuit de la UD Aspense «Jugar sin afición, es como bailar sin música».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada