25 d’octubre 2017

Nova edició de les jornades FARE #FootballPeople

De nou les jornades FARE ens deixen un bon grapat d’activitats arreu del món en la lluita contra la intolerància i per la integració social.
Iniciatives contra el racisme, la xenofòbia, el sexisme o l’homofòbia són organitzades per clubs i organitzacions per a lluitar contra aquestes xacres que encara romanen en la nostra societat.

Alguns dels equips del futbol popular no són nous en la col·laboració amb aquestes jornades i hem pogut veure com l'Orihuela Deportiva dedicava enguany les seues activitats a la gent que pateix alguna discapacitat. Juntament amb l’ONG ADIS i el Centro Ocupacional Oriol, van organitzar un partit d'exhibició en què també prengueren part els jugadors de la primera plantilla. A més, durant el partit de la jornada que els enfrontava al Daya Nueva, es va fer una rifa la recaptació de la qual va anar destinada a les dues organitzacions col·laboradores de les jornades.
Una de les activitats que es va dur a terme. (Imatge: Twitter CFP Orihuela Deportiva)

Per la seua banda, el CAP Ciudad de Murcia lluitava contra la drogadicció amb la Fundación Proyecto Hombre mitjançant una xarrada, un estand informatiu i, entre d'altres accions, abans del partit contra l'Alhama, els jugadors van lluir una camiseta en la qual es podia llegir: "Si juegas limpio, siempre vencerás". Així, el club murcià vol potenciar el paper de l'esport en la prevenció del consum de drogues i en la reinserció de la gent que pateix aquest problema.
L'onze titular amb la camiseta contra les drogues. (Imatge: Twitter CAP Ciudad de Murcia)

A Jerez de la Frontera, el Xerez Deportivo va muntar un campionat de futbol 3x3 i una jornada de convivència contra el racisme i l'exclusió social. El Kolectivo Sur, des de la graderia de Chapín, va desplegar una gran pancarta amb el missatge "Fútbol sin fronteras".
Pancarta contra el racisme a la graderia de Chapín. (Imatge: Twitter Kolectivo Sur)

Des de París, l’equip Les Dégommeuses (equip conformat per dones activistes LGTBI que lluiten contra l'homofòbia) va organitzar la conferència en què la periodista i activista feminista Alice Coffin ens aporta un estudi exhaustiu del tractament de la premsa esportiva francesa al futbol femení, del qual es desprén la desigualtat en el tracte. Aquesta ponència ha tingut una gran repercusió i molts mitjans de comunicació se n'han fet ressò. Cal no oblidar que el proper estiu es disputarà a França el Mundial femení de futbol.
Títol de la conferència feta per Alice Coffin (Imatge: Facebook Les Dégommeuses)

A Praga es va celebrar, entre d'altres actes, un festival de cinema de futbol amb diverses projeccions per mostrar l'impacte del futbol en la societat i la part positiva d'aquest esport, ja que sovint se'n mostra una visió negativa.
El públic durant una de les projeccions del festival (Imatge: Web Fotbal pro rozvoj)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada