04 de gener 2018

Prohibicions massives de desplaçaments a la lliga francesa

Continuen les polèmiques prohibicions de desplaçaments als seguidors francesos.
El que se suposava que era una mesura extraordinària que només s’aplicaria en casos molt concrets s’ha convertit en una constant jornada rere jornada.
Teòricament, aquesta prohibició de desplaçaments s’aplicava en el cas que no hi haguera prou quantitat d’agents de seguretat per motius molt concrets. De fet, segons l’ANS (Association National des Supporters), la temporada 2011/2012 només es va aplicar aquesta mesura en tres partits.
Però l’ús desproporcionat d’aquesta mesura ha anat in crescendo. Només cal veure que durant la temporada 2015/2016, es van dur a terme més de 200 prohibicions de desplaçament als seguidors tant de Ligue 1 com de Ligue 2 (la primera i la segona divisió francesa, respectivament). Aquest curs ja comptem unes quantes desenes de partits en què els seguidors no han pogut prendre la carretera i donar suport al seu equip quan juga com a visitant.
Aquestes prohibicions, però, també han afectat partits de copa i, fins i tot, de comepeticions europees. Per això, no és estrany veure banderes i pancartes amb el lema Supporters ⍯ criminels a les graderies dels estadis i a les xarxes socials així com la publicació de comunicats de protesta quasi cada jornada.
Els Indians Tolosa, del Toulouse FC, mostren una bandera amb el lema "Supporters no és igual a criminals" (Imatge: Twitter Indians Tolosa).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada