07 de gener 2016

Mitjans de "contrainformació" futbolística (II)

Continuem el nostre recorregut pels mitjans de contrainformació futbolística. Aquesta informació és una continuació de la primera entrada del blog en què vam descriure alguns d'aquests mitjans.

Thebeautifulgame.cat


Aquest web se centra en el futbol britànic. De la mà del Cesc Guimerà i el Jordi Caixàs ens endinsem en les històries que tenen lloc al bressol del futbol. Un web molt complet on podem trobar la secció "Biblioteca" en què ens recomanen una sèrie de llibres, tots amb un resum perquè puguem fer-nos-en una idea. També inclouen l'apartat dedicat a les pel·lícules on, de la mateixa manera que els llibres, els films també van acompanyats d'un resum del contingut.
Quant a l'altra part del subtítol, la de cultura popular, hi observem les seccions "playlists" amb una llista de cançons prèviament seleccionades i "subcultura", amb vídeos i imatges relacionades amb algunes de les subcultures més importants. Tot amb imatges de gran qualitat i elegància en blanc i negre.
Capçalera del web thebeautifulgame.cat

Diarios de fútbol

Amb el seu toc particular, cada autor dels que conformen l'equip de Diarios de fútbol dóna la seua opinió sobre fets que ocorren cada dia a partits de la Lliga BBVA, Adelante, Champions League o dins d'algunes de les principals lligues europees. Dins d'aquesta pàgina ens podem delectar també amb històries romàntiques del futbol o casos de jugadors particulars.
Logo de Diarios de Fútbol (Imatge: @diariosdefutbol)

Grada Roja

Aquest blog ens permet de llegir la part més política i social del futbol. Hi ha una gran quantitat d'articles publicats amb una periodicitat molt constant. Hi podem veure entrades que parlen d'un gran nombre de clubs i seleccions nacionals, tot en el seu context reivindicatiu. Grada Roja inclou centenars d'anècdotes i històries que poden ser tant actuals com històriques així com informació d'algunes penyes. Òbviament, hi ha lloc per al futbol popular. Tot acompanyat amb imatges i, en ocasions, vídeos. El blog té la seua corresponent secció de llibre i pel·lícules.
Capçalera del blog Grada Roja 

Hihgbury

A Highbury un grup de col·laboradors escriu sobre històries de dins i de fora dels camps de futbol. Opinions, experiències, entrevistes o històries passades formen part d'aquesta pàgina que ha adoptat com a nom la denominació popular de l'Arsenal Stadium. Allà on l'Arsenal jugava com a local abans de fer-ho a l'actual Emirates Stadium. La pàgina està conformada per diferents seccions. A "Tribuna", es publiquen notícies relacionades amb clubs o jugadors, mentre que a "General de pie", podem llegir fets que tenen a veure amb l'afició dels diferents equips o casos curiosos que ocorren fora dels terrenys de joc. A "The clock end" hi ha el vessant retro de la pàgina, i a "Puerta H" es reflecteixen les experiències i emocions dels col·laboradors en algun moment donat.
Logo de Highbury (Imatge: @highburyes)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada